In mijn praktijk aan de Midden Enkweg in Apeldoorn, behandel ik sinds 2001 kinderen en volwassenen met problemen op het gebied van spraak, taal, mondmotoriek, eten, drinken, afasie/dysartrie, stotteren, adem, stem en het gehoor. Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar ervaring als logopediste; in revalidatiecentra, eigen praktijk en ziekenhuis. Naast mijn praktijk werk ik in het Gelre Ziekenhuis als preverbaal logopedist met baby's en jonge kinderen. Ik ben o.a. lid van het transmuraal Kindereetteam, waarbij ik samenwerk met kinderartsen en andere disciplines, zoals diëtist, orthopedagoog, fysiotherapeut en verpleegkundigen. Als preverbaal logopedist houd ik mij voornamelijk bezig met eet- en drinkproblemen. Daarnaast behandel ik in mijn praktijk kinderen en volwassenen met communicatieproblemen. Alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal, is onderdeel van mijn werkterrein. Als logopedist bied ik in mijn praktijk therapie en advies aan mensen die problemen ondervinden bij het communiceren.
Het is belangrijk dat de logopedische behandeling tijdig begint om grotere problemen te voorkomen. Voor sommige achterstanden in de spraak- en taalontwikkeling kan de behandeling al voor de basisschoolleeftijd starten. Zo voorkom je dat de achterstand groter wordt en er eventuele leer- en gedragsproblemen ontstaan. Ook als er op de (basis)school problemen zichtbaar worden, kan ik helpen met onder andere het verbeteren van luister- en vertelvaardigheden, woordenschat, zinsbouw of verstaanbaarheid. Of met bijvoorbeeld het afleren van afwijkende mondgewoonten, zoals slissen, open mondgedrag of duimen.
Verwijzing
U kunt uitsluitend door uw huisarts of een specialist (KNO-arts, neuroloog, tandarts, orthodontist of anderen) worden verwezen voor onderzoek of behandeling. Logopedie wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden ook zonder verwijzing, maar dat heeft niet mijn voorkeur.